Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Help

Een succesvolle petitie ontwikkelen

ONZE TIPS VOOR GESLAAGDE PETITIES

De afgelopen vijf jaar heeft de Avaaz-gemeenschap bij talloze online campagnes gezegevierd. Hoewel iedere petitie uniek is, zijn er een aantal kenmerken die succesvolle petities vaak gemeen hebben. Hieronder vind je de belangrijkste lessen die je uit jaren van Avaaz-campagnes kunt leren.
De wereld veranderen wordt steeds eenvoudiger.

HOE ONZE PETITIES WERKEN
Het stapsgewijze proces om met een online petitie van het kiezen van een idee tot het verwezenlijken van politieke verandering te komen.

JE PETITIE BENOEMEN
De titel is het allereerste dat mensen van de petitie zullen zien -- en als die hun aandacht niet trekt, kan hij net zo goed het laatste zijn wat ze zien! Leer hoe je je petitie bij de eerste oogopslag kunt laten opvallen d.m.v. een pakkende titel.

EEN PETITIETEKST SCHRIJVEN
De kern van je tekst beantwoordt de volgende vraag: waarom moeten mensen de petitie ondertekenen en waarom moet de lezer van je tekst in actie komen? Maak je boodschap zo doeltreffend mogelijk door de sleutelelementen van andere succesvolle campagnes over te nemen.

EEN DOEL STELLEN
Je petitie is net zo krachtig als het doel dat je stelt. Zorg ervoor dat je de juiste doelen stelt aan de hand van de volgende nuttige tips.

WIE WIL JE BEREIKEN?
De juiste doelgroep kiezen en de druk opvoeren op de juiste plek kan een overwinning duizendmaal dichterbij brengen. Lees deze tips die je helpen om de juiste doelgroep voor je petitie te kiezen.

EEN BEELD KIEZEN
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zet je petitie kracht bij door middel van een veelzeggend beeld.

DE PETITIE BEKENDMAKEN
De invloed van je petitie volgt uit het aantal mensen die hem ondertekenen. Op enkele jaren tijd hebben meer dan 14 miljoen mensen zich achter Avaaz-petities geschaard. Lees hier meer over verschillende manieren om de invloed van je petitie te vergroten.